Ako správne postupovať, ak ste pri prerábke narazili na azbest?

Prerábanie starších bytových priestorov je v súčasnosti veľkým trendom. Pôvodný stav bytov či domov láka svojím spôsobom najmä kvôli predstave kompletného pretvorenia priestoru podľa vlastného návrhu. V niektorých prípadoch sa však môže jednoduchá predstava prestavby skomplikovať - máme na mysli práve objavenie azbestových materiálov na streche, pri odkrytí potrubí, v priedelových priečkach, azbest je možné nájsť napríklad aj na podlahe alebo ako izolačný materiál. 

 

V prípade, že ste narazili na azbest v akejkoľvek forme, všetky súvisiace práce je nevyhnutné pozastaviť a postupovať zodpovedne. Prinášame vám zopár tipov: 

 

Materiály obsahujúce azbest nepremiestňujte

Predíďte poškodeniu materiálu obsahujúceho azbest

Nezametajte, nevysávajte ani svojpomocne neumývajte plochy obsahujúce azbest

Nerežte, nebrúste, neškrabte ani nevŕtajte otvory do materiálov obsahujúcich azbest

Neupravujte ani inak nevyrovnávajte azbestovú podlahu alebo jej podklad

Odstránenie azbestového materiálu prenechajte výlučne vyškoleným a kvalifikovaným odborníkom

 

V prípade, že váš objekt obsahuje azbest, nečakajte a čo najskôr kontaktujte certifikovanú firmu, ktorá má oprávnenie na likvidáciu azbestu a zbavte sa karcinogénneho azbestu. 

Ak si zvolíte našu spoločnosť Ronar s.r.o., vypracujeme Vám cenovú ponuku na odstránenie azbestu a všetky potrebné materiály pre príslušné orgány vybavíme za Vás. Zabezpečíme vám stabilizáciu a odbornú demontáž azbestu z vášho objektu spolu s prepravou a následným zneškodnením nebezpečného odpadu. 

Výhodou spolupráce je, že po sanácii azbestu v interiéri našim klientom zabezpečíme meranie koncentrácie azbestových vláken v ovzduší bez doplatku. Na základe merania tak vieme s istotou potvrdiť, že priestor je nezávadný a je možné sa v ňom bezpečne pohybovať.

Nenechajte nič na náhodu a zabezpečte si svoje nové bývanie bez karcinogénnych látok a bývajte v zdravom a čistom prostredí. 

Kontaktujte nás telefonicky alebo emailom:
Mobil: 0910 90 70 40
E-mail: ronar@ronar.sk 

 

Fotogaléria

odstranenie_azbestu_ronar_kosice
Pozor! Azbest môže vážne poškodiť zdravie
Ochrana osobných údajov
Kontakt
Fotogaléria

    

The company has implemented an integrated management system focused on quality assurance, environmental protection and occupational safety.