Sú Vaše zdravotné problémy spôsobené alergiou alebo vplyvom azbestu?

Alergická sezóna je v plnom prúde, takže môže byť ťažšie presne zadefinovať, čo spôsobuje Vaše zdravotné problémy.

Mnoho príznakov alergie je rovnakých ako komplikácie po vystavení sa azbestu. Problém je v tom, že príznaky expozície azbestu sa môžu ľahko zameniť s prejavmi alergie. Medzi bežné prejavy reakcie na azbest patria:

  • Kýchanie
  • Kašeľ
  • Ochorenia dýchacích ciest
  • Problémy s dýchaním
  • Svrbenie očí
  • únava

Našťastie, existujú kontrolné otázky, ktoré Vám pomôžu zistiť, čo Vaše problémy spôsobuje.

Sú Vaše zdravotné problémy sezónneho charakteru?

Ak príznaky zmiznú so zmenou ročného obdobia, pravdepodobe trpíte sezónnou alergiou. Ak Vaše príznaky nemiznú, môže sa jednať o ochorenie spôsobené expozíciou azbestu.

Pracujete v odvetví kde je možné vystavenie vplyvu azbestu?

Ak pracujete v staršej budove, alebo pracujete so staršími stavebnými materiálmi, mali by ste vyhľadať lekára. Ak budú Vaše príznaky pretrvávať po celý rok, je možné že sa nejedná o alergiu, ale závažnejšie ochorenie.

Boli ste u lekára, avšak príznaky pretrvávajú aj naďalej?

Ak Vám lekár počas poslednej návštevy diagnostikoval bežné prechladnutie, bronchitídu, alebo podozrenie na sezónnu alergiu, mali by ste byť v poriadku. Ak Vaše príznaky pretrvávajú aj naďalej, určite odporúčam kontaktovať lekára opäť. Dôkladným vyšetrením pľúc dokáže lekár zistiť, či ste boli vystavení vplyvu azbestu a odporučí vhodnú liečbu.

Prečo je azbest tak nebezpečný?

Azbest nie je možné vidieť! Je súčasťou stavebných materiálov a laik nemá šancu zistiť, že sa v jeho okolí nachádza azbest.

Azbest spôsobuje rakovinu pľúc, mezotelióm a vážne dýchacie ťažkosti. Najbezpečnejším spôsobom ako sa mu vyhnúť, je nechať si otestovať, či sa vo vašej nehnuteľnosti nenachádza azbest. Certifikovaná spoločnosť uskutoční testy v spolupráci s špecializovaným laboratóriom. Ak sa vo vzorkách nájde azbest, majiteľovi nehnuteľnosti je odporučená likvidácia azbestu.   

Ak vás zaujíma viac, kontaktujte nás. Radi Vám zodpovieme všetky Vaše otázky, prípadne pripravíme nezáväznú cenovú ponuku na likvidáciu azbestu.

Fotogaléria

Pozor! Azbest môže vážne poškodiť zdravie
Ochrana osobných údajov
Kontakt
Fotogaléria

    

The company has implemented an integrated management system focused on quality assurance, environmental protection and occupational safety.