Dôležitosť logistiky a bezpečnosti pri likvidácii AZC panelov

Pri práci s nebezpečnými materiálmi, ako je azbest, je podstatné myslieť nielen na bezpečnosť samotnej demontáže, ale aj na následnú logistiku a rekonštrukciu. U nás v Ronar s.r.o. sa s problematikou logistiky stretávame na dennej báze. Radi by sme sa podelili o naše skúsenosti a postupy.

Logistika a prípravné práce

Kým hlavným cieľom je odstrániť AZC panely a zabezpečiť prostredie pred azbestovými časticami, nesmieme zabúdať na zabezpečenie priestorov proti vonkajším vplyvom. V prípade náhlej zmeny počasia, či už ide o prudký dážď alebo búrku, je nevyhnutné, aby vnútorné priestory a zariadenia ostali chránené pred zatekaním.

Poďme si predstaviť krok za krokom pre bezpečné odkrytie a likvidáciu AZC panelov.

Stabilizácia AZC sendvičových panelov. Po demontáži izolačných vrstiev je nevyhnutné zabezpečiť AZC sendvičové panely tak, aby zostali stabilné a bezpečné pre následnú manipuláciu.

Dostabilzovanie AZC panelov. Pred ich uložením do Big bagov je dôležité zabezpečiť, že sú dostatočne stabilizované a nehrozí ich rozpadnutie.

Zabalenie AZC panelov do Big bagov. Tieto veľké, odolné vrecia sú ideálne pre bezpečné uloženie AZC panelov a ich následnú prepravu na likvidáciu.

Vysávanie konštrukcií a celkovo priestorov po demontáži AZC panelov. Aby sme zabezpečili úplné odstránenie azbestových častíc, vysávame okolité priestory a konštrukcie, aby sme eliminovali akýkoľvek zostatok nebezpečného materiálu. Konštrukcie majú častokrát záhyby, v ktorých sa ukladá zvyškový materiál. Čistota a bezpečnosť pracovného prostredia je u nás na prvom mieste.

Zabezpečiť hladký a bezpečný priebeh likvidácie AZC panelov si vyžaduje nielen skúsenosti, ale aj dôkladnú prípravu a presnú koordináciu krokov. V spoločnosti Ronar sme hrdí na to, že môžeme ponúknuť svoje odborné služby a zabezpečiť tak zdravé a bezpečné pracovné prostredie pre našich klientov.

Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete konzultáciu v oblasti likvidácie azbestu, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu, aby sme vám poskytli bezpečné a efektívne riešenie v oblasti likvidácie azbestu.

 

Mobil: 0910 90 70 40
E-mail: ronar@ronar.sk

Fotogaléria

likvidacia_azbestu_ronar_kosice
Pozor! Azbest môže vážne poškodiť zdravie
Ochrana osobných údajov
Kontakt
Fotogaléria

    

The company has implemented an integrated management system focused on quality assurance, environmental protection and occupational safety.