Likvidácia azbestu, ako začať?

Či už ste vlastníkom domu, komerčnej nehnuteľnosti, alebo máte v prevádzke verejnú inštitúciu, bezpečnosť a zdravie ľudí vo vašom okolí by mali byť prioritou. Ak máte podozrenie, že vo vašej budove alebo v jej blízkosti je azbest, čítajte ako postupovať ďalej. V tomto článku si povieme ako začať a prečo je také dôležité odstrániť azbest z vášho okolia.

Azbest je skupina minerálov, ktoré sa v minulosti často používali v stavebníctve kvôli ich odolnosti voči teplu, elektrickej vodivosti a chemickým vlastnostiam. Nakoľko sú azbestové vlákna voľne poletujúce čiastočky v ovzduší, najmä pri manipulácii s týmto nebezpečným odpadom, sú ľahko respirabilné a časom môžu spôsobovať vážne zdravotné problémy. To je jeden z najzávažnejších dôvodov prečo je nevyhnutné zbaviť sa azbestu z vášho okolia čo najskôr.

Ako začať?

Nechajte si vypracovať nezáväznú cenovú ponuku. Tá samozrejme závisí od viacerých faktorov. Najdôležitejším faktorom pre výpočet ceny je výmera a lokalita, kde sa objekt, dom alebo interiér nachádza. Pre dopyt na likvidáciu azbestu z interiéru je nevyhnutná obhliadka.

V prípade záujmu o vypracovanie nezáväznej cenovej ponuky je potrebné uviesť informácie ako je približná výmera objektu, typ azbestu (strešná krytina, a pod.), lokalita, identifikácia stavby (rodinný dom, bytový dom), a predpokladaný termín realizácie. V prípade špecifických požiadaviek aj doplňujúce informácie.     

Po obdržaní relevatných údajov, vám pripravíme cenovú ponuku v čo najkratšom možnom čase a pošleme na vami uvedený kontakt. Nezabudnite! Firmu na likvidáciu azbestu si vždy vyberajte precízne. Ide o nebezpečný odpad(NO), kde vzniká vysoké riziko už pri manipulácii s ním, ale aj po odstránení. Ako je to možné? Po nedôkladnom vyčistení priestorov sa čiastočky AZC vlákien dokážu vznášať v ovzduší ešte niekoľko dní po sanácii.

Neriadte sa preto výlučne podľa cenovej ponuky, ale zhodnoťte si ďalšie aspekty, ktoré významne prispievajú k ochrane zdravia Vás a Vašich najbližších. Zamerajte sa na referencie, odbornosť, skúsenosti a bezpečnostné vybavenie firmy a majte tak istotu, že NO je v tých správnych rukách.

 

U nás v Ronar s.r.o. je bezpečnosť a odbornosť prioritou n.1!

 

Sídlime v Košiciach, dokážeme však našimi službami pokryť celé Slovensko. Kontaktujte nás na telefónnom čísle alebo mailom, sme tu pre Vás!

 

Mobil: 0910 90 70 40
E-mail: ronar@ronar.sk

Fotogaléria

likvidacia_azbestu_ronar_kosice
Pozor! Azbest môže vážne poškodiť zdravie
Ochrana osobných údajov
Kontakt
Fotogaléria

    

The company has implemented an integrated management system focused on quality assurance, environmental protection and occupational safety.