Likvidácia azbestu v bývalej vojenskej nemocnici v Karlovej Vsi

Azbest bol v minulosti považovaný za “zázračný materiál” v stavebníctve, časom sa ukázalo, že predstavuje vážne zdravotné riziko. Jedným z objektov, kde bol tento materiál použitý, bola aj vojenská nemocnica v Karlovej Vsi v Bratislave. Naša spoločnosť sa v auguste podieľala na odbornej likvidácii azbestu z tejto historicky významnej budovy. Ak chcete vedieť presnejšie aký bol postup prác a koľko azbestu sme demontovali, čítajte ďalej!

Bývalá vojenská nemocnica v Karlovej Vsi má bohatú históriu. Bola postavená v období, keď azbestové materiály zažívali najväčší boom. To bolo už naozaj veľmi dávno a teraz, keď je azbest považovaný za nebezpečný karcinogénny materiál, nastal čas túto ikonickú budovu zbaviť prítomnosti azbestu raz a navždy.

Aká bola naša úloha?

Odborná demontáž 2500 m² azbestocementovej (AZC) strešnej krytiny. Práca bola o to komplexnejšia, že pred demontážou samotnej AZC strešnej krytiny bolo potrebné najprv odstrániť hliníkový plech s latovaním, ktorý sa na krytine nachádzal. To znamená, že naši odborníci museli postupovať s mimoriadnou opatrnosťou, aby zaistili bezpečnú a efektívnu demontáž.

Každý meter krytiny si vyžadoval individuálny prístup. Plechy boli precízne odstraňované, aby sa minimalizovalo riziko uvoľnenia azbestových vlákien do ovzdušia. Po odstránení hliníkových plechov sme sa mohli pustiť do samotnej demontáže AZC strešnej krytiny.

Bezpečnosť je pri tomto type zákaziek naša najvyššia priorita

Všetky naše práce boli vykonané s dodržaním najvyšších bezpečnostných štandardov a predpisov. Naši pracovníci mali k dispozícii špeciálnu výbavu a boli pravidelne školení v manipulácii s azbestom.

Likvidácia azbestu v bývalej vojenskej nemocnici v Karlovej Vsi bola z hľadiska stavu krytiny nevyhnutným krokom. Sme veľmi radi za príležitosť, teší nás, že sme mohli prispieť k ochrane zdravia a k obnove historického objektu. Zároveň by sme aj takýmto spôsobom chceli vyzdvihnúť prácu všetkých, ktorí sa na projekte zúčastnili, pretože profesionálny prístup a odbornosť v oblasti likvidácie azbestu je nutnosť.

Ak máte aj vy potrebu zbaviť sa azbestových materiálov, neváhajte nás kontaktovať. Naša skúsenosť a odbornosť sú vám k dispozícii! Aj keď pôsobíme v Košiciach, vieme zastrešiť celé Slovensko.

Kontakt

Mobil: 0910 90 70 40, 0903 90 70 27
E-mail: ronar@ronar.sk

Fotogaléria

likvidacia_azbestu_ronar_kosice
Pozor! Azbest môže vážne poškodiť zdravie
Ochrana osobných údajov
Kontakt
Fotogaléria

    

The company has implemented an integrated management system focused on quality assurance, environmental protection and occupational safety.