Likvidácia azbestu z budovy PD Bohdanovce

Veľakrát je pri prácach na hospodárskych budovách problémom už samotná statika týchto budov, na ktorých boli pôvodne tieto materiály používané. Mnohé z nich sú už dnes často opustené a samotný účel, na ktorý boli postavené ich predurčuje na to, že sa všetky súčasti budovy opotrebúvajú o niečo skôr.

Medzi takéto stavby rozhodne patria i budovy poľnohospodárskych družstiev. Budovy, ktoré sa stavali za účelom uskladňovania ťažkej techniky i hospodárskych zvierat mali akúsi paradigmu druhoradých budov. Opak je však pravdou. Práve pre svoj účel by mali byť schopné slúžiť dlhé roky a byť vhodným spôsobom udržiavané. Výmena strešnej krytiny je právom považovaná za vysoko odbornú činnosť a na dôvažok, ak ide o nebezpečné materiály, je vždy rozumné prizvať si na výmenu firmu, ktorá dokáže zabezpečiť oboje - kvalitné stavbárske zásahy a likvidáciu nebezpečného odpadu.

S takouto prosbou o pomoc sa na nás obrátili i manažéri z PD Bohdanovce.

Výmena strešnej krytiny na ich budove predstavovala plochu o výmere 1200m². V tomto prípade išlo o vlnitú AZC strešnú krytinu, ktorá sa v minulosti bežne používala na zakrývanie rozľahlých plôch. Špecifická bola najmä pre poľnohospodárske družstvá a hospodárske budovy vo všeobecnosti.

Pri demontáži a likvidácii azbestu je dôležité dbať na to, aby sa odstraňovala v celých, pokiaľ možno, nepoškodených kusoch. Pri neodbornej manipulácii a prelomení dochádza k úniku respirabilných vlákien do ovzdušia, čo môže ohroziť nielen ľudí a zvieratá nachádzajúce sa v bezprostrednej blízkosti staveniska.

Naši odborníci vám v krátkej dobe dokážu pomôcť:

  • S konzultáciou stavebných činností
  • S prácou s nebezpečným odpadom
  • S konkrétnym riešením pre Vašu stavbu
  • S komplexným programom demontáže, odvozu a likvidácie nebezpečného odpadu

Pre viac informácií alebo vypracovanie nezáväznej ponuky nás neváhajte kontaktovať.

Kontakt

Telefón: 0910 90 70 40, 0903 90 70 27

Email: ronar@ronar.sk

Fotogaléria

likvidacia_azbestu_ronar_kosice
Pozor! Azbest môže vážne poškodiť zdravie
Ochrana osobných údajov
Kontakt
Fotogaléria

    

The company has implemented an integrated management system focused on quality assurance, environmental protection and occupational safety.