2022

Pre zvýšenú požiadavku od zákazníkov, ktorí prichádzajú do kontaktu s azbestom sme zriadili sekciu pridávania blogov s najčastejšími otázkami. Cieľom týchto blogov je poradiť a pomôcť ľuďom ako zodpovedne postupovať s problematikou azbestového nebezpečenstva.

[Pozor na azbest v školách a škôlkach!]

Z logistické hľadiska je potrebné naplánovať celý proces likvidácie nebezpečného odpadu tak, aby samotné deti neboli nijakým spôsobom ohrozené počas sanácie ani po nej.

[Je nebezpečenstvo azbestu stále rovnako vysoké?]

Téma azbestu sa môže zdať už obohratou platňou. Avšak neuberá na dôležitosti a závažnosti problému. Z času načas sa pripomenie v médiách, bohužiaľ skôr v negatívnom slova zmysle. Prečo sa o ňom nehovorí viac? 

[FAKTY a MÝTY o azbeste!]

Rozhodli sme sa pozrieť na viacero mýtov, ktoré o azbeste kolujú medzi ľuďmi. Sú naozaj pravdivé? Prečítajte si náš článok a zistite viac.

[Azbest – jeho riziká a budúcnosť]

Azbest zaraďujeme medzi vláknité minerály prirodzene sa nachádzajúce v zemskej kôre. 

[Ako sa postaviť k problému „azbest“ pri demolácii budov?]

Je všeobecne známe, že rozsah použitia azbestových vláken je vo svete obrovský a jeho výskyt nezvratný. 

[Aké opatrenia musí dodržať firma oprávnená na likvidáciu azbestu?]

V tomto článku by sme chceli poukázať na dôležitosť odstránenia azbestu oprávnenými firmami a v žiadnom prípade nie vo vlastnej réžii.

[Aké sú zdravotné následky z pôsobenia azbestu?]

Povolania pri ktorých je riziko vystavenia azbestu vysoké - nie je ich veľa, no napriek tomu predstavujú veľkú skupinu ľudí, ktorí podstupujú toto riziko na pracovisku dennodenne.  

[Prečo si ľudia myslia, že azbestovocementové strechy sú stále bezpečné?]

V súčasnosti je azbest v Európskej únii zakázaný, no stále sa vyskytuje vo forme striech, potrubí, izolácií či iným materiáloch ako pridaná zložka.

[Nechajte si vypracovať nezáväznú cenovú ponuku na likvidáciu azbestu]

Prenechajte starosti s azbestom na nás!

Potrebujete sa zbaviť škodlivého azbestu a nemáte predstavu ako funguje samotná sanácia a ako postupovať? Rozumieme vám. Z toho dôvodu sme u nás zaviedli možnosť vypracovania nezáväznej cenovej ponuky.

[Minerál 20.storočia, ktorý zanechal stopu]

Azbest - minerál 20. storočia. Aj takto sa nazýva, skupina vláknitých minerálov prírodne sa vyskytujúcich v zemskej kôre. Bol vyhľadávaný najmä kvôli vynikajúcim tepelnoizolačným vlastnostiam a jednoduchému mechanickému spracovaniu.

predchádzajúce | nasledujúce
Pozor! Azbest môže vážne poškodiť zdravie
Ochrana osobných údajov
Kontakt
Fotogaléria

    

The company has implemented an integrated management system focused on quality assurance, environmental protection and occupational safety.